בלעדי לגולשי אתר בייגלססס, מתכון חדש ומושלם ללזניה חלבית ביתית מושלמת, לארוחות ערב משפחתיות, ארוחות חג, או אפילו אירוח חברים או משפחה !
מתכון ללזניה חלבית מדהימה ב5 שלבים בלבד לארוחת ערב או אירוח
מושלם !
מצרכים ללזניה :
- חבילה אחת של אטריות ללזניה
- 4 ביצים
- מלח פלפל לפי הטעם.
- כפית 1 של שמן זית.
- 4 כוסות גבינת ריקוטה
- ¼ כוס גבינת פרמזן
- 3 שיני שום
- 530 גרם עגבניות מרוסקות ניתן להשתמש בשימורים.
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת
- 1 כפית תבלין בזיליקום/ ארגנו יבש.
הוראות הכנה :
- שלב 1 – חממו תנור ל -170 מעלות. הביאו לרתיחה סיר גדול עם מים ומלח על מנת לבשל את דפי הלזניה במשך 8 עד 10 דקות. מרוקנים ומניחים לקירור.
- שלב 2 – בקערה יש לערבב היטב את הריקוטה, הפרמזן, הביצים, המלח והפלפל.
- שלב 3 – בסיר בינוני מחממים שמן זית על אש בינונית ומקפיצים את השום. מערבבים פנימה את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות ביחד עם הבזיליקום והאורגנו ומערבבים הכל במשך כמה דקות בודדות.
- שלב 4 – מניחים כשכבה ראשונה את דפי הלזניה. מעל השכבה הראשונה מורחים שכבה ראשונה של רוטב. מעל שכבת הרוטב יש למרוח את התערובת הגבינות שיצרתם. לאחר מכן, עוד שכבת אטריות וכן האלה בסדר הזה. יוצקים השכבה העליונה היא רק אטריות ומעליהן מפזרים את גבינת המוצרלה. מכסים בנייר כסף משומן.
- שלב 5 – אופים 45 דקות, או עד שהגבינה מבעבעת וחלקה העליון זהוב.