איך מכינים טוסט בייגל בטאבון ביתי

קרדיט תמונה FREEPIK

טאבון ביתי חיצוני מביא איתו לשולחן לא מעט יתרונות, והוא בעיקר מתאים למי שאוהב לאפות ורוצה להנות מתוצרת איכותית, טעימה ובעיקר מפנקת. בדיוק לשם כך, החלטנו להציג לכם היום מתכון נהדר להכנת טוסט בייגל מושלם בטאבון הביתי שלכם. אז שנתחיל? אנחנו מקווים שאתם רעבים!

לפני הכל – מצרכים

כמו כל מתכון אחר, גם כאן – אנחנו מתחילים עם המצרכים הדרושים. יש לציין כי המצרכים הנ"ל מתאימים לכמות של כ-15 בייגלים גדולים:

  • קילו קמח לחם / קמח לבן רגיל
  • 2 כפות של שמרים יבשים
  • שמן זית – 3 כפות
  • כף של מלח דק
  • סוכר לבן – 150 גרם (בערך ¾ כוס)
  • מים – 500 מ"ל

 

עבור הציפוי ניתן להשתמש בשומשום ומלח גס

אופן ההכנה

בקערת המיקסר שלכם ערבבו חצי מכמות המים עם שמרים יבשים, סוכר ומלח. לאחר שערבבתם קלות, הוסיפו את הקמח והמשיכו לערבב במהירות איטית עד בינונית. לאחר מכן, הוסיפו לתערובת שנוצרה שמן זית ואת החצי השני של כמות המים. חשוב להקפיד למזוג את יתר המים במזיגה איטית ולא את כל הכמות בבת אחת. אז מה שאתם עושים – זה למזוג מעט, לערבב מעט ולחכות וחוזר חלילה – עד שאתם שמים לב שהבצק הגיע למצב בו הוא נפרד לגמרי מדפנות הקערה, אך נדבק מעט לתחתית. בדרך כלל, צריך ללוש את הבצק בין 10 דקות לרבע שעה, תוכלו לדעת שסיימתם כאשר קיבלתם בצק חלק וגמיש. לאחר שסיימתם עם הבצק, העבירו אותו להתפחה בקערה אותה שימנתם מראש באמצעות שמן הזית. גלגלו אותו בקערה היטב לפני שתניחו סופית, כך שיצופה בשמן. כסו את הבצק בניילון נצמד ובגבת והניחו להתפחה בערך שעה וחצי-שעתיים בטמפרטורת החדר עד שהבצק יכפיל את הנפח שלו. לאחר שהבצק מוכן, הוציאו אותו למשטח העבודה (אין שום צורך להוציא ממנו אוויר). מכאן תוכלו לחלק אותו לחלקים במשקל 120 גרם פר יחידה.

 הגיע הזמן לאפות

לאחר שחילקתם את הבצק, כדררו את כל החלקים לכדורים והניחו אותם להתפחה חוזרת על מגש ששומן מעט במרווחים. את החלק העליון של הכדורים שמנו בספריי שמן, ולאחר מכן כסו אותם באמצעות ניילון רופף. לאחר מכן המתינו כחצי שעה ובינתיים הדליקו את הטאבון – אותו תרצו לחמם עד כ-350 מעלות ואז הורידו את החום ל-270. הניחו מתחת מגבת לחה, כזו אותה שטפתם מתחת לברז ואז סחטתם מעט, על תבנית מלבנית או מגש קטן. לאחר שהכדורים תפחו, הניחו אותם על משטח מעט מקומח ורדדו עם מערוך. את העיגולים תקרצו במרכז באמצעות קורצן, ולאחר מכן העבירו את הבייגלה שנוצר לתוך התבנית – ומשם תצפו עם שומשום ומלח גס. העבירו לטאבון שוב – ותאפו את הבייגלה תוך כדי סיבוב מדי פעם בערך 3 דקות כל פעם. חשוב לוודא שהבייגלה לא קרוב מדי לאש כי השומשום נשרף די מהר.

נינג'ה Woodfire טאבון אובן חיצוני – עולם חדש של טעמים

אם אתם אוהבים לאפות, ואתם רוצים להוסיף כוכב חדש למטבח החוץ שלכם ובמקביל להנות מאפשרויות נוספות – הטאבון מבית נינג'ה Woodfire הוא בהחלט המוצר שאתם חייבים להכיר. הנינג'ה החדש כולל מגוון רחב של מצבים – כולל מצבי אפייה כמו טאבון לכל דבר, ואפילו מצבי עישון וצלייה מתקדמים בהם תוכלו להשתמש עבור נתחי בקר, עוף דגים ואפילו ירקות. הטאבון המקצועי מגיע עד 370 מעלות, ותוכלו להשתמש בו על מנת להכין מגוון רחב של מאכלים ומאפים שונים בפשטות ונוחות שלא הכרתם עד היום.

שתף

פוסטים נוספים

דילוג לתוכן